Kostenoverzicht: Wat zijn de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten dakkapellen?

Ben je op zoek naar een dakkapel om meer ruimte en licht in je huis te creëren? Dan wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten qua kosten. In dit artikel geven we je een duidelijk overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten dakkapellen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Prijzen Houten dakkapellen

Houten dakkapellen hebben een klassieke uitstraling en zijn vaak goedkoper dan kunststof of prefab varianten. De gemiddelde prijs voor een houten dakkapel van 1,5 meter breed ligt tussen de €3.000 en €4.000. Voor een bredere dakkapel van 3 meter betaal je tussen de €4.500 en €6.000. Houd er rekening mee dat houten dakkapellen meer onderhoud nodig hebben en op de lange termijn duurder kunnen uitvallen door schilder- en reparatiekosten.

dakkapel achterkant wit blauw

Prijzen Kunststof dakkapellen

Kunststof dakkapellen zijn onderhoudsarm en hebben een langere levensduur dan houten dakkapellen. De gemiddelde prijs voor een kunststof dakkapel van 1,5 meter breed ligt tussen de €4.000 en €5.000. Voor een bredere dakkapel van 3 meter ben je gemiddeld tussen de €5.500 en €7.000 kwijt. Hoewel ze in eerste instantie iets duurder zijn, bespaar je op lange termijn op onderhoudskosten.

Prijzen Prefab dakkapellen

Prefab dakkapellen worden vooraf in de fabriek geproduceerd en zijn daardoor snel en eenvoudig te plaatsen. De gemiddelde prijs voor een prefab dakkapel van 1,5 meter breed ligt tussen de €4.500 en €6.000. Voor een bredere dakkapel van 3 meter betaal je gemiddeld tussen de €6.000 en €8.000. De hogere kosten worden gecompenseerd door een snellere plaatsing en minder overlast tijdens de installatie.

Extra opties en afwerking

De uiteindelijke prijs van je dakkapel hangt ook af van de gewenste afwerking en extra opties zoals rolluiken, horren of zonwering. Deze kunnen de kosten verder verhogen, dus houd hier rekening mee bij het maken van je keuze.

vergelijken en rekening te houden met de voor- en nadelen van elk type dakkapel, kun je de beste keuze maken voor jouw situatie en budget. Houd ook rekening met de onderhoudskosten op lange termijn, de installatiekosten en eventuele vergunningen die nodig zijn. Op deze manier ben je goed voorbereid op de kosten die gepaard gaan met het plaatsen van een dakkapel.

Vraag offertes aan

Om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden, raden we je aan om offertes aan te vragen bij verschillende dakkapel leveranciers. Vergelijk de prijzen, materialen en voorwaarden om te bepalen welke leverancier het beste bij jouw wensen en budget past. Zorg ervoor dat je ook let op eventuele garanties en de kwaliteit van de materialen en afwerking.

Financieringsmogelijkheden

Als je niet direct het volledige bedrag voor de dakkapel kunt of wilt betalen, zijn er verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar. Denk hierbij aan een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een hypotheekverhoging. Informeer bij je bank of een financieel adviseur naar de mogelijkheden en voorwaarden.